Barossa Valley
Door: esendieddownunder
13 Maart 2011 | Australië, Angaston
we hebben er 2 dagen Adelaide en 2 dagen in Barossa Valley, het bekendste wijngebied van Australie, opzitten. We voelen ons als een kind in een snoepwinkel...
10 maart EOD
Helaas was vandaag alweer het vertrek uit The Red Centre. Om 12 uur haalde een bus ons op bij het hotel en bracht ons naar het vliegveld van Ayers Rock.
We checkten in en liepen richting de gates. Na het scannen van de handbagage werden er steekproefsgewijs mensen gecontroleerd op explosieven. Dit keer was Died aan de beurt. Er werden strips langs zijn kleren en handen gehaald en door de tas. Daarna werden deze gescand op explosieven. Died vroeg tijdens deze procedure of ze wel eens iets vonden. "Niet zolang ik hier werk", zei de douanier wat cynisch. Maar ja, gelukkig heeft ze een baan…
3 uur later kwamen we aan in Sydney, waar we een half uurtje hadden om over te stappen op de vlucht naar Adelaide.
Daar kwamen we rond half acht 's avonds aan. We namen een taxi naar het hotel en liepen de straat op om een leuk eettentje te zoeken. Dat duurde wel even: ons hotel ligt in een straat, waar vooral veel erotische clubs en gokpaleizen zijn te vinden. Gokken is sowieso een big deal in Australie: per inwoner wordt er jaarlijks 2000 euro vergokt! In elke stad kan je op diverse plekken je geld in fruitautomaten gooien.
We vonden uiteindelijk een leuke wijnbar waar ze ook eten hadden. Het was een oude apotheek en de antieke kasten met potten en flesjes stonden nog tegen de muur. Het eten en de wijn was top!
Morgen een dagje Adelaide verkennen.
11 maart Adelaide
Vandaag een dag om Adelaide te verkennen. We begonnen met een ontbijt op een terras en liepen daarna naar Central Market, een grote overdekte markt.
Hierna liepen we de Lonely Planet wandeltocht, die ons ondermeer langs de universiteit en door verschillende parken leidde. Ook bezochten we Saint Peter Cathedral.
Aan het eind van de ochtend kwamen we in Elder Park, een park naast The Oval Cricketground. We huurden een trapbootje en voeren over de Torrent Rivier, die dwars door Adelaide loopt. Vanaf het water zagen we de skyline van Adelaide.
Hierna was het alweer tijd voor de lunch: een heerlijke salade in een Italiaans restaurant. De middag brachten we door met winkelen. Died kocht 2 nieuwe polo's.
Aan het eind van de middag liepen we terug naar het hotel door een winkelstraat. In deze straat waren verschillende artiesten die een voorstelling gaven (net als de parade).
In het hotel aangekomen zijn we the gym in gegaan en hebben we wat calorien verbrand. Onze grote dag komt eraan en Es zal toch echt in haar jurk moeten passen…
Toen we terugkwamen op onze kamer zagen de ramp in Japan. Moeder natuur is erg onrustig. Ook zagen we op het journaal dat het gebied tussen Brisbane en Cairns (en dan met name thv Mission Beach en Cardwell) weer helemaal overstroomd is. We zijn erg blij dat ons deze ellende bespaard is gebleven.
's Avonds nog lekker gegeten en toen ons bed in.
Morgen halen we een huurauto op, waarmee we de komende anderhalve week naar Melbourne zullen rijden.
12 maart Barossa Valley
We wandelden vanmorgen om 10 uur van het hotel naar Hertz, waar we onze koets voor de komende anderhalve week konden ophalen. We kregen een mooie Toyota Corola mee, vrijwel nieuw. Na het inladen van de koffers reden we richting Barossa Valley, een van de bekendste wijngebieden van Australie.
Na een uurtje rijden zagen we de eerste wijnranken al. Jacob's Creek en Penfolds zijn 2 van de bekendste huizen in de streek en ook 2 van de grotere.
We reden naar een VVV in Tanunda en dronken een kop koffie terwijl de folders doorlazen.
We besloten te lunchen bij een klein wine-estate Kaesler, Duits van oorsprong. Dat was te merken aan de bediening: laten we het zakelijk noemen…
Daarna reden we door naar Angaston, een dorpje in het Westen van Barossa. In de heuvels die over dit dorp uitkijken ligt Almond Hill, het B&B waar we de komende 2 nachten zullen slapen. Dit is echt de leukste B&B die we ooit gezien hebben. Het is een klein huisje, met overdekte veranda, met een uitzicht over de wijnvelden, een hemelbed, een klein keukentje, een houtoventje, sterrenkijker… Allemaal erg schattig dus!
Na ons te hebben aangemeld reden we naar het dorp om boodschappen (wijn) te halen. Ook reserveerden we voor morgen een tandem bij de plaatselijk Gamma. De mevrouw die ons hielp zei dat het fietsen op een tandem een goede manier is om er achter te komen of je met elkaar kan communiceren. Wordt spannend dus morgen ;-)
Nu zitten we op de veranda te genieten van een glaasje rosé.
13 maart Op de tandem
Vandaag zouden we er dus achterkomen of wij samen kunnen communiceren. We zijn niet gevallen, dus gelukkig kunnen we dat!
We haalden de tandem op om 10 uur en reden met onze helm op (is verplicht in Aussie) richting Nuriootpa, een dorpje 6 km verderop. Het fietspad was de oude treinrails, waar asfalt overheen was gestort. We kwamen dan ook af en toe langs een klein stationnetje.
In Nuriootpa dronken we een kop koffie.
Vervolgens reden we richting Tanunda. Dit stuk had veel weg van Toscane: heuvelachtig met schitterende uitzichten. Het was wel af en toe fors door trappen. Om een uurtje of 1 kwamen we aan bij Peter Lehmann, de Wine-estate waar we gingen lunchen.
We kochten een cheese and meat platter en een flesje rode wijn en namen plaats op de veranda. Na een uurtje begon het helaas te regenen. We wachtten nog even, maar besloten uiteindelijk toch maar de regen in te gaan.
Om half vier kwamen we doorweekt aan bij het fietsverhuurbedrijf. We hebben wel ontzettend gelachen (Trap jij wel mee Es???)
Morgen verlaten we alweer deze schitterende plek en rijden richting de Zuidkust.
X Es en Died
13 Maart 2011 - 08:10
Sjontje:
hoi hoi leuke fiets :-)
died geloof mij maar dat es af en toe niet heeft meegefietst hoor ;-).
maar het is toch logisch dat je een helm op moet daar, stel je rijd onder een boom door en er valt een slang uit zo op je hoofd nou dan ben je blij dat je een helm op hebt hoor :-D.
have fun (k) sjon -
13 Maart 2011 - 10:03
Kraaltje:
Met al deze lichamelijke inspanningen moet Esje nog oppassen. Straks is haar jurk te groot! Leuke foto's en charmante helmpies, i.p.v. een sluier?
X -
13 Maart 2011 - 18:37
Lisanne:
Dit klinkt ook weer allemaal super goed. Kan zo lekker wegdromen bij die verhalen van jullie! -
13 Maart 2011 - 19:17
Rianne En De Manne :
Nou jullie hebben weer heel wat meegemaakt. :) Died als terrorist, samen op de tandem (wel een prachtig fietsje ;) ) en naar het bekendste wijngebied van Aus. Het klinkt weer super.
Je schreef ook nog over Melbourne. Ik ben benieuwd... Ik keek vroeger (heeeel vroeger) altijd de serie "neighbours" en dat speelde zich af in Melbourne. Stukje jeugdsentiment ;)
x -
13 Maart 2011 - 22:35
Elly & Papa:
Hoi wereldreizigers, we hebben -kort voor het einde van onze vakantie- weer eens ruime beschikking over internet en hebben vele afleveringen eens rustig kunnen bekijken, inclusief de foto's: in één woord...... geweldig! Naast de prachtige natuur op jullie reis, zijn we best een beetje "jaloers" op jullie tripjes naar de wijnestates, logisch toch? We genieten met jullie mee en kijken uit naar de komende reisverslagen. Liefs! -
14 Maart 2011 - 12:34
Eeffie:
Waahaha, ik zie het helemaal voor me... berg op: "trap je wel mee Es?' berg af deed je vast en zeker weer mee toch??
Nou en je weet ook weer zeker dat je niet ergens een cursus communiceren moet gaan volgen..
Veel plezier..
Kuss -
16 Maart 2011 - 18:49
Robin:
Hey levensgenieters ;)
Weer gave foto's en wat een bijzondere fiets, idd een gave huwelijks-stress-test :P
Maar Died, geloof me, de grootste test krijg je nog als je je PIP pyjama aan mag doen hahaha :)
Maar verder echt super foto's en mooie verhalen. Keep enjoying it!!
18 Maart 2011 - 07:10
Kees:
Hou vol Died, ik ken dat gevoel van "trap jij ook?" wel mooi om als een dieseltje over een oude spoorbaan te rijden! Groet aan jullie tween en geniet er van (komt wel goed geloof ik met de wijn in de rugzak)! -
18 Maart 2011 - 10:11
Moedertan:
Ja, ja, Es toch op de fiets. Wat had je er een hekel aan he vroeger. Vooral als we een fietstocht gingen doen met een soort excursie van beestjes onderzoeken uit de sloot met een microscoop. En wat dacht je van de schepnet achterop je fiets!!!!!!
18 Maart 2011 - 10:25
Es En DIed!!!! :
Mam, moet je niet werken??? Ik weet het nog goed met die excursie, dat was echt vreselijk!!!! -
19 Maart 2011 - 08:11
Daan En Arjan V Onse:
( ik loop altijd iets achter) Leuke foto's weer en een mooi verhaal!!
Geweldig! Geniet nog maar ff, voordat je het weet zit je in het kouwe waaierige nederland....