Lake Taupo
Door: esendieddownunder
10 Januari 2011 | Nieuw Zeeland, Waitomo Caves
we hebben weer een paar dagen niets van ons laten horen, dus dachten we, nippend aan ons witte wijntje, laten we maar weer eens wat plaatsen ;-)
We hebben het nog steeds ontzettend goed naar ons zin en beleven elke dag weer mooie dingen.
Hartelijk bedankt voor al jullie reacties. We lezen ze met veel plezier!
8 januari: Waiotapu
Gisteren opnieuw culinair verwend door Alisson, onze gastvrouw. Het is eten wat de pot schaft, maar de pot schaft wel heerlijke dingen! Na het eten nog even met zijn 2-en aan het meer voor het huis gezeten, met de voetjes in het water de zonsondergang bekeken.
Vanmorgen weer vroeg uit de veren (ja, jullie moeten echt niet denken dat het vakantie is bij ons, hoor). Na een heerlijk ontbijt en afscheid van Collin en Alisson, reden we naar Waiotapu, een ander vulkanisch park (voorlopig de laatste).
Opnieuw veel verschillende bronnen en kraters, ook erg indrukwekkend. Om tien uur liep het hele park leeg en reed iedereen naar een parkeerplaats 2 km verderop. Hier ligt de Knox Geiser, een geiser die eenmaal per dag gedurende een uurtje water spuit. Dit wordt op gang geholpen doordat de parkwachter een blokje zeep in de krater gooit. Een beetje gekunsteld, maar toch wel erg indrukwekkend.
Hierna nog de rest van het park doorgewandeld en daarna op weg naar Lake Taupo, onze volgende bestemming.
In Lake Taupo heerlijk geluncht, daarna wat inkopen gedaan en toen op zoek naar onze nieuwe slaapplaats. We zitten de komende 2 nachten in een lodge, met schitterend uitzicht over Lake Taupo. Dit is het grootste meer van het Zuiderlijk halfrond.
Morgen gaan we naar de Huka Falls, watervallen in de buurt, waar we met een speedboot gaan varen.
9 januari: Plukkie nog????
Jullie zullen wel denken, waar gaat deze titel over. We zullen het uitleggen. Vanmorgen bij het ontbijt bleek dat Brett, onze gastheer, 30 jaar geleden 3 maanden tomatenplukker is geweest, in Naaldwijk!!! Echt super toevallig. We komen wel erg veel mensen tegen met Nederlandse roots.
Na het ontbijt naar de Huka Falls gereden. Dit is een grote waterval in de buurt van Lake Taupo. Een paar kilometer stroomafwaarts begon onze activiteit van vandaag: varen op een speedboot, en wat voor een. We leken wel over het water te vliegen en af en toe maakte de boot een 360 gr draai. Echt super lachen! Ook voer de boot tot aan de waterval. Je kon hem bijna aanraken.
Na 3 kwartier was het uit met de pret.
We reden door naar de Aratiatia rapids. Dit is een stuwmeer, waar ze 4x per dag de sluisdeuren open zetten, zodat het water eruit kan voor de lager gelegen energiecentrale. We klommen naar het hoogste uitkijkpunt en wachtten tot de deuren open gingen. Met veel geweld stortte het water zich in de vrijwel lege rivier. Een schitterend gezicht.
Hierna was het tijd voor een lunch. Hiervoor reden we opnieuw naar Taupo. Met uitzicht op het meer aten we een salade.
Nu zitten we met een wijntje op de veranda.
Morgen rijden we naar Waitomo. Hier zijn verschillende grotten, waaronder een grot met gloeiwormpjes.
10 januari: Naar Waitomo
Het is nu precies een week geleden dat we uit Auckland vertrokken om het Noordereiland rond te rijden. We hebben in die tijd al zoveel indrukken opgedaan. Soms waan je je in Zuid Afrika, even later lijkt het meer op Zwitserland, dan rijd je weer door de heuvels van Toscane en even later lijkt het weer of je op een Engels landweggetje rijdt. De Nieuw Zeelanders zijn erg vriendelijk en super trots op hun land: en terecht!!!
Vandaag vertrokken we uit Taupo, na ons laatste ontbijt bij de Te Moenga Lodge.
Er stond niet veel op het programma, behalve rijden naar Waitomo, waar we morgen naar 2 grotten zullen gaan bekijken.
Rond lunchtijd kwamen we aan in Waitomo, waar we al snel onze B&B hadden gevonden.
We bezochten de Altura gardens, een lokaal dierentuintje. Hier kwamen we geheel onverwachts de 2-ling broer van Jelte tegen, zie foto's. Ook liepen we de Ruakuri walk, een schitterende wandeltocht door grotten en langs watervallen. Deze tocht staat niet voor niets in de top tien wandeltochten van Nieuw Zeeland. Ook konden we op deze manier alvast oefenen voor de Tongariro Crossing, de wandeltocht van 7 uur, die we over 2 dagen gaan lopen.
Na al deze inspanning zitten we nu heerlijk een wijntje te drinken op ons balkon.
Morgen dus 2 grotten bezoeken: de wereldberoemde Glowworm Cave en Ruakari Cave.
Wordt vervolgd…
X Es en Died
10 Januari 2011 - 09:24
Truus Sijm:
geweldig wat een reis, en de pics....geheugenkaarten tekort denk??
Fantastische trip, heel leuk om te lezen allemaal :) Ik kan me voorstellen dat de trouwerij even naar de achtegrond zakt....one day at the time... groetjes uit MMeer! -
10 Januari 2011 - 09:38
Zus:
Waaaaaaan en Iep is zo klein!
Jullie zitten ook geen seconde stil he! Wat vet dat jullie in zo een korte tijd al zoveel gedaan hebben! :)
Ik vergeet de bruiloft ook een beetje, waar bedenk me nu dat ik het moet regelen ! ;) Ik zal me maar weer eens bezig gaan houden dan . Enjooooooooooooooooy
ps. vergeet m'n surfplank niet ! ;) -
10 Januari 2011 - 10:30
Lisanne:
Jeetje wat een mooi land!!! Jullie genieten ook wel optimaal van elke dag, gaaf hoor!!
Hahahha wat een 'toeval' dat jullie steeds Nederlanders tegenkomen! -
10 Januari 2011 - 11:03
Eefie:
Wat een mooie foto's zeg, en wat een bijzondere reis, maar volgens mij wordt er wel elke avond afgesloten met een wijntje.! wel blijven rennen dan he Es, ander pas je dalijk nie meer in je jurk!!
hihihih
Dikke kussss -
10 Januari 2011 - 14:03
Rogier:
Echt super leuk om jullie verhalen te lezen en foto's te zien! Haaien, dolfijnen misschien ook nog lobsters? haha... Ben benieuwd naar het volgende verslag! gr. -
10 Januari 2011 - 16:39
Lieve Es En Died:
Om jaloers te worden, wat een reis en dit is pas het begin. Tweelingbroer van Jelte is wel veel minder kaal hoor!!!Mama -
10 Januari 2011 - 17:17
Sjontje:
Dhammm niet normaal gewoon , wat een mooie foto's, echt een gaaf land en leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken, gelukkig zie ik 1 lichtpuntje voor mij, dat ik wel op een zaterdag heerlijk kan uitslapen. gelukkig zag ik zondag vader jelte nog anders had ik toch echt gaan twijfelen of hij het toch is op de foto.
Ps werelds zo dat internet mijn moeder maakt na elke vakantie een vakantieboek maar dat zou voor jullie een jarenplan worden :-)
Have fun en geniet ervan drink ook een wijntje van mij mail het bonnetje maar maak ik ff geld over ;-),
xxx sjon -
10 Januari 2011 - 20:52
Moedertan:
Nou, hij lijkt precies op Jelt, hoe hebben jullie hem ontdekt. En dan die tomatenplukker, is toch geweldig dat je die daar tegenkomt.
O ja, voor Teus of je een foto van de speedboot hebt gemaakt. En hoe hard ging hij. Dat groene meer doet me denken aan Lanzarote, schitterend om te zien, in het echt nog mooier als op de foto. -
11 Januari 2011 - 02:10
Hans:
Put je niet teveel uit he, ik heb hier nog een paar bergen met jullie naam erop! Heb donderdag middag vrij dus we kunnen meteen gaan klimmen! Alternatief is een duik, aangevuld met een glaasje wijn in de zonnige tuin, maar jullie kennende ......... -
11 Januari 2011 - 05:19
ES EN DIED!!!! :
@ Truus: we hebben inmiddels een foto of 900! We hebben trouwens familie van jullie onmoet (achterneef ofzo) Hans en Juliette Sijm
@ zus: we doen een hoop en het is maar goed dat jij helpt!
@ Lissane: Ja, zo zie je hoe klein de wereld eigenlijk is.
@ Eefie, we bewegen de hele dag en al twee keer hardgelopen.
@ Pier: Lobster gezien, wel in een bakkie met stiekjes om zn pootjes....
@ Mama Ineke: ze hebben hier zoveel mooie kleuren voor je! :-)
@John: Moet lachen om je berichtje. We moeten maar weer een drankje doen als we terug zijn.
@ Moeder Tan: Die boot zou Teus echt goud vinden.
@ Hans: we kunnen niet wachten op een lekker wijntje! -
11 Januari 2011 - 12:07
Elly En Papa:
Lieve Es en Diederik, door omstandigheden pas nu jullie reisverslag kunnen lezen en jullie prachtige foto's gezien. Alles lijkt nog mooier te zijn dan jullie kennelijk hadden verwacht! Ook fantastisch dat jullie zoveel leuke contacten hebben.
Als jullie alles zo perfect hebben voorbereid als tot nu toe, dan staat jullie (...en ons) nog heel wat te wachten. Veel liefs! -
11 Januari 2011 - 13:21
Eeffie:
Ik zat al lang te denken, op wie lijkt dat beest in de dierentuin...maar nu weet ik het..