The Best New Zealand Bed and Breakfast
Door: esendieddownunder
17 Januari 2011 | Nieuw Zeeland, Martinborough
de afgelopen 4 dagen hebben we doorgebracht bij Nienke en Hans in te Horo Beach. Ze wonen in een schitterend huis aan zee. Ze hebben ons echt vreselijk verwend, met wijn, BBQ, golf, de hottub en nog zo veel meer. We moesten vandaag echt even afkicken zonder al deze luxe!
Dank voor al jullie lieve reacties. Het is goed te horen dat jullie ook goed weer hebben ;-)
13 t/m 15 januari: The Best New Zealand B&B
Donderdagmiddag kwamen we rond lunchtijd aan bij Hans en Nienke in Te Horo beach. We kregen een uitgebreide rondleiding over hun landgoed: een schitterend huis in de duinen, met een privépad naar het strand, een groot weiland met koeien, een kippenren, varkens, een groot zonnedek, hottub etc. Te veel om op te noemen.
Na een lekkere Hollandse boterham met pindakaas reden we naar Otaki, waar we een korte wandeling hebben gemaakt: de Arcus loop. Een lekkere wandeling om in te komen voor de volgende dag.
Hierna bezochten we de praktijk van Hans en maakten we kennis met een paar collega's. Wellicht dat we met een beetje aandringen direct de contracten hadden kunnen tekenen, want aan assistentes en artsen is hier een groot gebrek. We denken er toch nog maar even wat langer over na… ;-)
Terug naar huis voor een heerlijk glas wijn en lekkere maaltijd.
Vrijdag na het ontbijt nam Hans ons mee richting Wellington, voor de Macara Beach Loop Walk, een wandeling met uitzicht op Cook Street, het water tussen het Noorder- en Zuidereiland. Het was super mooi weer en helder, dus we zagen het Zuidereiland goed liggen. Heen door de bergen en terug schelpen gezocht op het strand. Picknick op het strand.
Daarna reden we door naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw Zeeland. Daar maakten we een wandeling door de Botanic Garden.
Nadat we terug waren gereden naar Otaki, eerst een lekkere duik in de zee en daarna speelden we nog 9 holes op de lokale golfclub. Es sloeg hier haar eerste ballen, en zoals jullie kunnen zien op de filmpjes, heeft ze talent. Zeker de tips van Hans hadden goed effect.
Aangezien het al 9 uur 's avonds was toen we van de baan kwamen een currie gehaald bij de plaatselijk Thai en lekker met een glas wijn tot diep in de nacht van de sterren en het kampvuur genoten.
Zaterdag dan eindelijk een dag die de boeken in kan gaan als rustdag. Klein beetje uitgeslapen. Es hielp Nienke een beetje in de tuin en Hans en Diederik wisselenden de foto's van de vorige dag uit.
Om 15 uur heerlijk geluncht in de enige strandtent in de weide omgeving. Ja, we hebben hier al wel een echt gat in de markt ontdekt.
Na de lunch opnieuw gegolft en de avond (en deel van de nacht) doorgebracht in de hottub en bij het kampvuur, genietend van BBQ en heerlijke lokale pinot gris.
Zondag was alweer de dag van vertrek. We namen eerst nog een duik in de zee en Hans regelde een ontbijt in de hottub. Wat een luxe! Na de lunch namen we afscheid. We kunnen iedereen die Nieuw Zeeland bezoekt dit B&B zeker aanraden. Reserveren gewenst, prijs nader over een te komen ;-)
Rest ons Hans en Nienke ontzettend te bedanken voor de heerlijke tijd! We hebben er erg van genoten!
17 januari: Kind in een snoepwinkel
Nadat we bij Hans en Nienke vertrokken reden we richting Martinborough, een wijngebied in de buurt van Wellington.
We arriveerden halverwege de middag in The Old Manse, een statig B&B aan de rand van het dorp, met uitzicht op wijnvelden als je in de tuin zit. John en Sandra, de eigenaars, nodigden ons direct uit voor de borrel om 6 uur, samen met de andere tijdelijke bewoners van het B&B.
Op advies van Hans hadden we voor de avond alvast gereserveerd bij Tirohana Estate, een wijnboer in Martinborough, met een goed restaurant. We werden keurig opgehaald en genoten van het heerlijk eten en de Pinot Noir.
Na het diner ook weer thuisgebracht door het restaurant, allemaal bij de prijs inbegrepen.
Vanmorgen na het ontbijt eerst naar het dorp gereden voor een lekkere kop koffie.
Het was moeilijk kiezen welk estate we zouden bezoeken, maar we kozen uiteindelijk voor Murdoch James.
Hier kregen we een uitgebreide rondleiding van Nicola, die begon in de druivenvelden en het hele proces liet zien. Tussendoor kregen we van alle wijnen een glaasje om te proeven. Nicola, de vrouw van de wijnmaker, vertelde met veel passie over het hele proces.
Bij de lunch nog een laatste glaasje en toen weer terug naar de B&B, waar we zo weer aan de borrel gaan.
Morgen rijden we naar Wellington, waar we de auto zullen inleveren en de volgende dag onze reis zullen vervolgen in een camper.
Wordt vervolgd,
X Es en Died
17 Januari 2011 - 08:29
Lisanne:
Wat een luxe zeg!! Ik word er een beetje jaloers van, majah regen is natuurlijk veel leuker :p -
17 Januari 2011 - 10:17
Eeffie:
Heej Daar,
Waahahah, sorry es ik vind het wel grappig dat filmpje van jou waarin jij een poging doet een balletje te slaan, maar goed ik doe het je niet na!!
En wat een LUXE zeg daar!! Heerlijk om te zijn dat jullie zo bruin worden, met een wijntje in de hand zitten in een hot tub!!
Hier is het alleen maar regen, en gister 1 dag zon en dat zit ik de hele dag in een ziekenhuis, (voor me werk)
Nou ik geniet gewoon van jullie verhalen dan vergeten we hier even het weer!
Dikke kussss -
17 Januari 2011 - 12:26
PhilipLinekeStrijers:
We volgen jullie verslagen ademloos en zijn erg onder de indruk van al het heerlijks dat jullie onderweg tegen komen. Hopen dat het leven in die camper net zo goed verloopt. Tot later -
17 Januari 2011 - 13:53
Moedertan:
Nou Es en Died, ik kan me, na al die mooie foto's, heel goed voorstellen als jullie stiekum naar een praktijk gaan zoeken daar. Het lijkt wel een paradijs dat mooie Nieuw-Zeeland. En Es wat een mooie slag was dat, volgens mij was het een hele goede. Hebben jullie oma's reactie al gezien bij jullie vorig reisverslag. Lief he!!!!! -
17 Januari 2011 - 16:03
Nichtje Denise:
wijn, zon, zee, strand, hottub, currie *kwijl* meer heb ik eigenlijk niet meegekregen van het verhaal. maar ik denk dat ik zojuist wel de essentie uit jullie verhaal heb gepikt. ;) -
17 Januari 2011 - 16:39
Mama:
Wat een heerlijk huis, en dan die hot tub! Es aan het golfen, geweldig, het ziet er echt goed uit. Daar hou je dus ook nog zo iets aan over straks. Met Zacha, Derk en Diek... En dan al dat lekkere eten en die wijnen, mmmm!Ben benieuwd hoe het met de camper zal gaan. Ook wel weer even wennen, denk ik. -
18 Januari 2011 - 14:53
Marjolein:
Jeeetje lieverds, Dat ziet er goed uit!!
Wat een geweldige verhalen en foto's!! Heb het allemaal terug gelezen! Heel erg leuk! Wij zijn net terug van een heerlijk weekje in Spanje met Zacha en Derk!! Dat was ook super lekker!!! Maar als ik dit zo terug lees ben ik wel een beetje jaloers!!
Gaaf dat jullie een campertje gaan huren! Ik hou ervan, lekker je eigen huisje, en altijd alles binnen handbereik!
Lieve schatten, geniet er lekker van! Ik blijf jullie volgen!
Hele dikke kus van Karel en natuurlijk ook van mij! X Lein -
19 Januari 2011 - 08:07
Rianne Wassens:
Lieve mensen, wat een fantastische reis hebben jullie! Echt super!!! Wat is het daar mooi en wat een genieten. En zoals "moedertan" ook schrijft: ga stiekem op zoek naar een praktijk daar... dan kunnen wij over een tijdje ook op bezoek bij een heerlijk B&B, of niet ;) -
19 Januari 2011 - 18:34
Myra:
He hallo het is echt geweldig om jullie zo te volgen word nog verslaafd
aan die computer en dat lekkere weer stuur ook maar op met de rest ha ha Ze mogen dan geen sauna
hebben maar die tub is ook wel goed hoor we hebben toch genoeg om bij te kleppen vinden ze in die sauna niet prettig Die kiwi is een beest maar leef op een eiland daar aad weet het plaatsje niet meer Dikke kus van ons knuffelen xxx -
20 Januari 2011 - 16:32
Elly & Papa:
Heeft even geduurd voordat we dit hoofdstuk konden zien: we zitten in onze camper en het bevalt weer prima! We hopen dat het jullie daar downunder ook goed bevalt in zo'n huis op wielen. Es, wat heb je een prachtige golfhouding en geen "Chickenwing"! Dat belooft nog wat! Nog even je GVB halen en Gut Düneburg wacht op je (zie www.golfvillabourtange.nl)
We hopen dat jullie zo blijven genieten; wij doen dat hier van de sneeuw! Veel liefs. -
20 Januari 2011 - 16:57
Sjontje:
NEEEEEEEE open geen praktijk daar :-).
en anders zoeken ze daar nog een electricien ????? toevallig zit wel een collega van mij in australie voor werk via vd arend of tebarint :-) maar zal wel heeeeeel toevallig zijn mochten jullie die in aus tegen komen :-D.
Have fun xxx sjon