Van Auckland naar Hahei
Door: esendieddownunder
05 Januari 2011 | Nieuw Zeeland, Papamoa
de afgelopen dagen hebben we geen internet gehad, dus vandaar even geen berichten vanuit Nieuw Zeeland. Nu hebben we dat wel, dus bij deze onze nieuwe avonturen. Oh ja, we hebben voorlopig geen telefonisch bereik, dus kunnen geen sms-en ontvangen. Alle nieuwtjes, roddels, vragen etc graag via de mail van Es.
2 januari: Sky high
Vandaag de tweede dag in Auckland. Om onze voornemens niet alleen voornemens te laten zijn, begonnen we de dag met hardlopen. Nu zijn de straten van Auckland bepaald niet vlak, dus het viel niet mee, maar we zijn toch ruim 20 minuten bezig geweest.
Daarna zijn we naar de Sky Tower geweest. Deze zendmast is het hoogste gebouw van het Zuidelijk halfrond. Met de lift naar boven, waar het uitzicht fantastisch was. Nog een lekkere cappuccino gedronken op 250 meter hoogte. Sommige mensen gingen bungee jumpend naar beneden, maar wij kozen uiteindelijk toch maar voor de lift. Hierna een stadswandeling gemaakt en lekker geluierd in Albert Park. Aangezien de temperatuur ruim 25 graden was, ons verder niet te veel ingespannen.
Daarna natuurlijk de lunch en nog wat shopping activiteiten. Allebei een pet gekocht, want die zullen we de komende dagen wel nodig hebben. Voor Es nog een leuk jurkje uitgezocht en voor Kate naar een surfplank gekeken. Wel een mooi gezien, maar paste net niet in de koffer.
Vanavond lekker aan de Sushi en dan vroeg naar bed. Morgen beginnen we echt aan onze rondreis. Om 10 uur auto halen en dan rijden richting onze eerst volgende stop: Hahei Beach.
3 januari: Op weg…
Vandaag begon dan eindelijk onze rondreis. Na 2 dagen acclimatiseren in Auckland konden we aan het eind van de ochtend de auto ophalen. Eerst nog een bakkie in de haven, waar toevallig net 2 enorme cruiseschepen hadden aangemeerd. Een lag aangemeerd naast het Hilton, wat daardoor volledig aan het zicht onttrokken was. Je zou er maar net een hotelkamer met uitzicht op de haven hebben geboekt…
Onze auto is top: een vrij nieuwe Ford Focus, rijdt lekker.
Natuurlijk wel weer even wennen, aan de andere kant rijden, maar al snel hadden we de smaak te pakken (linksaf korte bocht, rechtsaf lange bocht).
Nieuw Zeeland is groot en heeft weinig inwoners, dus weinig files, zou je zeggen. Maar helaas reden we na een uurtje een file in: werkzaamheden aan een brug. De verwachte vertraging was een uur. Wat hier dan wel weer goed geregeld is, is dat er halverwege de file gratis ijskoude colaatjes werden uitgedeeld. Zou in Nederland de frustraties ook wel doen afnemen: warme choc op de A4.
Uiteindelijk met enige vertraging aangekomen in Hot Water Beach. Door een warme aardlaag diep onder de grond kan je hier 2x per dag op het strand een kuil graven, waarin dan warm water loopt. Hier een gezonde lunch gehad en daarna door naar Hahei beach, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.
Ons bed and breakfast is echt super schattig. Het heet "The church" en bestaat uit allemaal kleine hutjes, in de vorm van een kerk. Vooraan het complex is een restaurant ook helemaal in stijl. Hier hebben we dan ook maar meteen geboekt voor vanavond.
Nu zitten we op onze eigen veranda met een glaasje wijn.
Morgen gaan we zeekajakken naar Cathedral Cove, een grot in zee.
4 januari: Cathedral Cove
Na een heerlijk fruit ontbijt, liepen we vanmorgen naar het strand, vanwaar onze zeekajak trip zou beginnen. Na de nodige instructies gingen we te water. We hadden erg veel geluk, want er was een groep van ongeveer 20 dolfijnen aan het spelen in de baai waar we aan het varen waren. Links en rechts sprongen dolfijnen uit het water. Vervolgens peddelden we langs een aantal rotseilanden: erg indrukwekkend.
Na 2 uurtjes varen gingen we richting Cathedral Cove Beach. Vlak voor de kust zwom er nog een haai onder ons door. Moeders, maak jullie geen zorgen, de haai was slechts anderhalve meter groot en niet gevaarlijk! Toch ging Es ineens een stuk harder peddelen, haha. Op Cathedral Cove Beach ging Nick, onze guide op een gaspitje koffie maken, terwijl wij rondkeken. Cathedral Cove is een boogvormige, open grot die 2 stranden met elkaar verbindt. Deze grot is door het zeewater uitgesleten. Op de terugweg zijn we nog langs een baai gevaren waar veel pijlstaartroggen zwommen. Doordat het water heel helder was, kon je ze goed zien.
Na deze inspannende ochtend, hebben we de middag luierend op het strand doorgebracht. Her en der speelden de locals een potje cricket. Died heeft zich er nog maar even niet aan gewaagd.
Het weer is echt top: rond de 25 graden en zonnig.
Nu zitten we lekker op de veranda. Straks eten en morgenochtend verlaten we dit paradijsje alweer en vertrekken we naar Mt Manganui.
Wordt vervolgd…
X Es en Died
05 Januari 2011 - 09:36
Ben En Nien:
ziet dr best uit.
ik weet niet of je dit wel kan lezen maar wie waren de mensen die es op dr vrijgezellenfeest wil? email het maar naar bennien@caiway.nl.
oja wij hebben gister bij pa en ma gegeten zodat tie niet verder kan sparen voor zn vakantie
xxx -
05 Januari 2011 - 09:53
Kate:
nouuu, die surfplank ziet er wel goed uit hoor ! opzich mag je een surfplank ook als extra item meenemen he ! ;)
Hee tof man al die verhalen. Jullie genieten vollebak!
Trouwens, op mijnalbums.nl kun je ook een album aanmaken of op picasaweb.google.com. Dan hoef je de oude niet steeds te verwijderen !? :)
ENJOYYYY ! -
05 Januari 2011 - 10:56
Mama:
Wat gaaf zeg.... het werkt ook verslavend: kijk soms paar keer per dag of jullie al iets hebben geschreven, wat natuurlijk helemaal niet kan. Niet alleen uitkijken voor de haaien maar ook pijlstaartroggen zijn niet voor de poes! xxx mama -
05 Januari 2011 - 11:44
Moeder Tan:
Wat een mooie dagen hebben jullie al weer beleefd. Dat kajakken lijkt me helemaal te gek. De surfplank is uitgezocht, nu het zwaard voor Teus nog. Enne heeft Hobbelpaard nog iets omgeroepen in de kerk!!!!!! -
05 Januari 2011 - 17:19
Derk:
Ha hei en zij!!!
Te gek om jullie ervaringen te lezen! En de fotootjes erbij zijn top notch, of top drawer zoals de Engelsman zou zeggen.
X -
05 Januari 2011 - 19:56
Ageeth:
Van sommige foto's krijg ik plaatsvervangend hoogtevrees. Je begrijpt dat de keuze van de lift mij een juiste lijkt.
Veel plezier! -
05 Januari 2011 - 21:21
Ella:
Gaaf zeg zo'n vakantie, geniet er maar lekker van. Heel leuk om jullie ervaringen te lezen. -
06 Januari 2011 - 08:27
Lisanne:
Zo dat ziet er echt uit als genieten!! Wat goed dat jullie gewoon zijn gaan hardlopen!! Geniet er nog van! -
06 Januari 2011 - 10:40
Dwan:
He vakantie touristen!
Erg leuk om jullie zo te volgen, dat jullie de ervaringen/fotos willen delen:)
Wens jullie heel veel succ6!!
Groetjes Dwan
06 Januari 2011 - 11:43
Rianne Wassens:
Ohhhh, wat heerlijk om dit allemaal te lezen. Als ik mijn ogen dicht doe, krijg ik net een soort van "bounty gevoel". Je neemt me helemaal mee in je verhalen. Ik geniet op afstand dus ook lekker mee.
Maarre ik denk als ze hier bij elke file choc moeten gaan uitdelen is ons landje zo failliet. ;)
Lekker blijven genieten!
Liefs Rianne -
06 Januari 2011 - 11:47
Nichtje Denise:
Nou ik zat gisteravond dus gezellig op de fiets in de ijskoude regen....ik had liever in de kajak gezeten met zonnetje op m'n bolletje....leuke verhalen! Zo te lezen genieten jullie volop. Erg tof! -
06 Januari 2011 - 12:24
Eeffie:
Heej Daar!! Es wat een enge foto van jou op dat glazen luikje ver boven de grond!
Indrukwekkende reisverslagen, nu al..
gaaf he varen terwijl de dolfijnen om je heen springen?!
Geniet lekker verder.
Liefs,
Eeffie -
06 Januari 2011 - 15:25
Myra :
melissa is jaloers dat je zoveel dolfijnen hebt gezien maar jij heb er niet tussen gezwommen hihi melissa wil ook wel een dolfijn dus die kan je samen met dat surfboard wel opsturen zijn ze allebei gelukkig. wij zijn jaloers op jullie mooie weer wij hebben alleen maar regen geniet er van dikke kus xxx -
06 Januari 2011 - 20:22
Pris:
Hey Es en Died,
Wow nog maar net een week onderweg en wat een verhalen zeg... I'm JEALOUS hahahaha, vooral over die dolfijnen, maar minder over die haai brrr
Mis je wel hoor Essie, maar leuk en goed om te zien en horen dat jullie het naar jullie zin hebben
Liefs -
06 Januari 2011 - 22:18
Marien En Toos:
Hai Died en Es
Wij wensen jullie een hele gave tijd toe, geniet ervan enne....wij zijn helemaal niet jaloers hoor, wij blijven wel in dit regenachtige kikkerlandje om watertandend jullie reisverslag te lezen: jullie zien gelijk al dolfijnen en nog van dichtbij ook, wij hebben al menig woelige zeeen bevaren met gevaar voor eigen leven, maar geen dolfijn te zien of waren het nu walvissen??? Klein detail (ha ha)
Maar we hebben een lichtpuntje in dit leven: ja ja de boot van Jelte wordt dit jaar met vaderdag ingevaren en wie weet komen we dan wel dolfijnen tegen.........
dikke knuffel