Sydney- Blue Mountains - Reisverslag uit Katoomba, Australië van esendieddownunder - WaarBenJij.nu Sydney- Blue Mountains - Reisverslag uit Katoomba, Australië van esendieddownunder - WaarBenJij.nu

Sydney- Blue Mountains

Door: esendieddownunder

Blijf op de hoogte en volg

10 Februari 2011 | Australië, Katoomba

Lieve allemaal,

we zijn nu 3 dagen in Australie en hebben alweer zoveel moois gezien. Tijd voor een update:

8 februari Sydney

Gisteravond hebben we lekker Italiaans gegeten in een klein eettentje in Kings Cross. We hadden al weer een tijd niet bij Daam en Chris gegeten, dus hadden wel zin in de Italiaanse keuken.

Vanmorgen redelijk op tijd opgestaan om Sydney te gaan verkennen.
We begonnen om de hoek van het hotel bij de El Alamein fontein, een fontein ter nagedachtenis aan WW II. We liepen verder Kings Cross door richting de Botanische tuinen. Vlak daarvoor kwamen we langs Macquires Chair, een stoel uitgehakt uit een rots, waar de vroegere vrouw van de gouverneur over de haven uitkeek. Vanaf hier ook een schitterend uitzicht over de Harbour Bridge en het Opera House.

In de Botanische tuinen zagen we vogels, van ibissen tot kakatoes. We liepen verder langs het water en kwamen bij het Opera House. We besloten de rondleiding te doen om ook de binnenkant te kunnen bekijken.
Het Opera House is ontworpen door Jorn Utzon, uit Denemarken. Hij was de winnaar van een wereldwijde ontwerpwedstrijd. Zijn ontwerp was door de jury direct afgewezen. Het Amerikaanse jurylid had zijn toestel gemist en kwam 2 dagen te laat. Hij wilde alle afgewezen ontwerpen opnieuw bekijken en viel voor het ontwerp van Utzon. Uiteindelijk kon hij de rest van de jury overtuigen.
Het heeft nogal wat voeten in aarde gehad op het Opera House te bouwen. De verwachte kostprijs was 7 miljoen Aus. dollars en de verwachte duur 3 jaar. Dit liep anders: na 16 jaar en meer dan 102 miljoen dollar was het Opera House klaar. Utzon werd vlak voor het afronden door de Australische regering van het project afgehaald. Hij ging terug naar Denemarken en heeft het Opera House nooit af gezien…

Na de rondleiding liepen we verder de haven in. Vanaf hier ook een schitterend uitzicht op de Harbour Bridge.
In de haven zagen we opnieuw de Diamond Princess, het grote cruiseschip, dat ook in Auckland lag.
We aten een lekkere salade aan de haven en liepen door naar de Rocks. Dit is een oude wijk, aan de andere kant van Circulair Quay (de oude haven). De wijk is een van de oudsten van Australie en is aangelegd door de veroordeelden die door Engeland naar Australie waren verbannen. De Australische regering heeft ooit opdracht gegeven deze wijk te slopen, maar de sloopbedrijf vond het uiteindelijk zonde en weigerde het uit te voeren. Nu is het beschermd.

Hierna liepen we via George Street richting Hyde Park. Onderweg kochten we nog even nieuw internet. Naast Hyde Park ligt een schitterende kerk: St Marys. Hier was net een voorstelling van een kinderkoor bezig.

We wandelden door naar Kings Cross, op zoek naar een kapper voor Died. Na langs enkele zeer dubieuze zaakjes te zijn gewandeld, vonden we er uiteindelijk een waar Died het wel aandurfde.

Morgen halen we de nieuwe camper op en gaan we plannen maken voor de komende maand.

9 februari Terug in de 'Bassie en Adriaan'

Gisterenavond zagen we dat voor ons hotel een tapasrestaurant zat. Kennelijk maandag gesloten want we hebben het eerder niet opgemerkt.
Aangezien we de aankomende drie weken in een camper zitten besloten we het er nog een keer van te nemen. We eindigde met een heerlijk kaasplankje, die de ober aan de andere kant van de straat in de supermarkt ging halen.
Moe en met een te volle buik liepen we naar onze kamer.

Vanmorgen onze camper opgehaald. We werden vriendelijk geholpen en kregen een veel nieuwere camper mee dan in Nieuw Zeeland.
Ook vertelde de campingverhuur dat het veilig was om naar Cairns te rijden. Buitenlandse zaken had dit voor ons al bevestigd, maar nu wisten we het zeker. We kunnen nu een route plannen langs de oostkust waar we eerder door overstromingen en typhonen niet zeker van waren. Met de schade lijkt het ook mee te vallen.

De eerst stop is in The Bleu Mountains National Park. Onderweg boodschappen gedaan bij De Aldi.
We hebben een plekje gevonden op de camping in Katoomba, de meest centrale plek voor activiteiten. Vanmiddag gelijk een wandeling gemaakt, The Prince Henri Cliff Walk over de Katoomba Falls.

Morgen de Blue Mountains verder verkennen en dan vooral naar de Three Sisters, dat zijn drie rotsen naast elkaar. De bekendste in Bleu Mountains NP.

10 februari Blue Mountains National Park

Met de schrik in ons lijf zitten we aan een wijntje voor de camper. Hoe dat komt vertellen we zo...

Vanmorgen eerst even contact gehad met het thuisfront. Kate, we vinden het wel zielig dat je niet naar Mexico kan. Onze camperdeur staat altijd voor je open!

Na onze korte skype-sessie liepen we naar Scenic center, vanwaar alle kabelbanen de Blue Mountains in vertrekken.
We kozen voor de langste route, beginnende met een kabelbaan naar Echo Point. Vanuit daar schitterend uitzicht op de Three Sisters. Het enige hinderlijke was de busladingen Chinezen die daar werden gedropt. Het verhaal over het foto's nemen is echt waar…

Toen liepen we de Giant Stairways af naar beneden, dit is een 400 treden tellende trap, uitgehakt uit de rots voor de mijnwerkers in vroegere tijden. Beneden aangekomen aten we een boterham met pindakaas en besloten een extra lus te lopen. En dat hebben we geweten…
Het begon rustig met mooie schattige vogels. Op een gegeven moment hoorden we in de bossen iets ritselen: liep er een wallaby (kleine kangaroe).
We kwamen een lokaal tegen die ons vertelde dat hij net een slang had gezien. "Maar maak je geen zorgen, it won't kil you…" Gerustgesteld ;) liepen we door en na een half uur hoorde Died Es in eens roepen: "een slang, een slang!!!" Langs het been van Es liep een zwarte slang van zeker een meter lang. We namen een foto (net als onze Chinese medemens) en liepen door toen we weer wat bedaard waren.

Na een goede 2 uur wandelen kwamen we aan bij Scenic Railway, de steilste kabelbaan ter wereld. Deze bracht ons naar de Furber Steps een pad naar de Katoomba Falls.
Toen we op dit pad liepen sprong Died ineens lijkbleek 2 meter terug. Was hij bijna tegen een super grote slang aangelopen. Deze zat op een hek waar we langs moesten lopen. Het was echt een joekel (zie foto's)

We raffelden onze route af en waren blij weer bij de camper te zijn.
Morgen naar Hunter Valley, een groot wijngebied in de buurt.

Wij houden onze ogen open!

X Es en Died

• 10 Februari 2011 - 06:21

Hans:

Waar is die foto van die glimworm dan?

• 10 Februari 2011 - 06:28

Even geduld... Ze staan erop!

• 10 Februari 2011 - 08:31

Lisanne:

AAhhhh ik zou ook de schrik in mn lijf hebben, iel iel iel!!! Maar de rest vant verhaal vonk wel heel gaaf ;)

• 10 Februari 2011 - 08:34

Rianne Wassens:

Nee zeg, zit je in Australie... doe je gewoon de boodschappen bij de Aldi! Het moet niet gekker worden! Maarre... die slangen..... ik denk dat ik heeeeel hard zou gaan gillen :0
    Sterkte maar!

• 10 Februari 2011 - 09:56

Derk:

Dacht altijd dat een Kookaburra een cricketbat was.... Goed nieuws, dat de originele route toch kan worden genomen. Scheelt wat planning! Ik verwacht uiteraard dat jullie een paar mooie laarzen maken van al die slangen.... Ciao

• 10 Februari 2011 - 10:03

Kate:

Gelukkig dat jullie het wel met me te doen hebben!
    Jullie zulen gek opkijken als ik ineens voor de deur sta ! ;)

Beste snakes trouwens. Neem dr 1 mee voor aan de surfplank.

• 10 Februari 2011 - 13:02

Moedertan:

Zo wat maakt die Kate een herrie midden in de nacht als ze met jullie aan het praten is. Ik was net weer ingedommeld, kwam ineens de bromstem van Died. Ik zat gelijk recht overeind in bed.
    Mooie foto's weer, vooral de slang doet het goed. Doe volgende keer een foto van de camper, ben benieuwd, ook naar de binnenkant.
    Geniet maar weer van alle mooie dingen.

• 12 Februari 2011 - 22:52

Eeffie:

Jeetje zeg dan schrik je wel de rambam zeg!!
    EN heb je Nemo al gevonden daar in syndey?? Zijn vader Marlin is hem kwijt..

• 13 Februari 2011 - 21:07

Prissie:

Hey survivallers,

Gave foto's weer hoor!!!
    Maar pfff lijkt wel real jungleboek met die snake's WAAAAHH

Liefs,

Pris