Vulkanen - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van esendieddownunder - WaarBenJij.nu Vulkanen - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van esendieddownunder - WaarBenJij.nu

Vulkanen

Door: esendieddownunder

Blijf op de hoogte en volg

07 Januari 2011 | Nieuw Zeeland, Wellington

Lieve allemaal,
allereerst hartelijk dank voor al jullie lieve reacties. We lezen ze met veel plezier!!!

Hieronder een verslag van de laatste 3 dagen. We hebben weer erg veel meegemaakt. We genieten elke dag volop. Wij zijn hier nu een week, maar het lijkt al wel een paar maanden.

5 januari: Mt Manganui
Onze afkomst blijft ons achtervolgen. Gisteren besloten we een pizzaatje te gaan eten in een klein eettentje in de buurt van Hahei Beach. Er stond een vriendelijke barman achter de bar en deze antwoordde op onze bestelling: geen probleem (in gebrekkig Nederlands). Hij bleek Daniel te heten en zijn moeder was een echte Friesin. Hij was zelf op jonge leeftijd naar Nieuw Zeeland geëmigreerd. Het was een gezellige avond, die werd afgesloten naar goed Nederlandse traditie met een droppie.

Vanmorgen verlieten we Hahei beach en reden richting Mt Manganui. Onderweg nog even geluncht in Taurunga. In Mt Manganui werden we vriendelijk ontvangen door Derek en Sally Hesford, de eigenaren van de B&B waar we vandaag verblijven. Ook Derek en Sally hebben hun roots gedeeltelijk in Nederland, want Derek heeft een tijd voor een Nederlands bedrijf in machines gewerkt. Hij vroeg meteen of de 11 stedentocht dit jaar al was verreden.

Nadat we de auto hadden uitgepakt nog even op het strand gelegen en 's avonds heerlijk gegeten met uitzicht op zee.

Morgen vroeg uit de veren, want we gaan naar White Island, een vulkanisch eiland 2 uur varen uit de kust.

6 januari: White Island
Vanmorgen vroeg uit de veren, want we moesten om 9 uur in Whakatane zijn voor de boottocht naar White Island.
Derek en Sally hadden om 7 uur al een heerlijk ontbijt klaargemaakt. Helaas zou dit ontbijt ons later op de dag nog opbreken.

Na een ritje van 5 kwartier kwamen we aan in Whakatane. De boot vertrok een half uurtje later. Het eerste stuk was nog over een rustige rivier, maar daarna begon de pret: op volle zee beukte de boot tegen de golven. Resultaat: zeeziek! Died had al snel spijt van zijn uitgebreide ontbijt. Onderweg zagen we nog een heleboel dolfijnen, die rond de boot aan het spelen waren. Na 2 uur op de wilde zee kwamen we aan bij White Island. Dit is de enige actieve vulkaan van Nieuw Zeeland. De vulkaan blaast continu stoom en rook uit. We kregen dus ook een gasmasker en een helm op. Very charming…

De tocht over het eiland duurde ongeveer anderhalf uur. We zagen onder andere de actieve krater, gestold lava en een kratermeer. De temperatuur in dit meertje is ongeveer 72 graden. De temperatuur loopt de laatste jaren weer op, wat doet vermoeden dat er een nieuwe uitbarsting aan zit te komen. Het eiland had allemaal hele bijzondere kleuren: geel, rood, groen, zwart. Was echt iets voor moeder Ineke geweest. Toen we het eiland verlieten roken onze kleren als die van Teus op oudejaarsavond: naar zwavel. Gelukkig konden we het eiland heelhuids verlaten en voeren we over een stuk rustigere zee terug naar het vaste land. Daar stapten we in de auto om naar onze volgende B&B te rijden.
Deze B&B, thé ashpit place genaamd, ligt in de middel of nowhere tussen Rotorua en Taupo. Het heeft een fantastisch uitzicht over een meertje vanaf de veranda. De eigenaren zijn erg vriendelijk en ze hebben verrukkelijk voor ons gekookt.

Morgen bezoeken we Waimangu NP, een park met allemaal warmtebronnen en geisers.

7 januari: Waimangu
Vandaag na het ontbijt de auto in om naar Waimangu volcanic vallei te gaan.
Waimangu is een gebied waar veel oude vulkanen zijn. Je ziet er de resten nog goed van: overal zijn nog warmtebronnen en op veel plaatsen zijn er lava-terrassen zichtbaar. Deze hebben mooie kleuren: rood van ijzeroxide, geel van sulfieten en bruin van jodide. In tegenstelling tot White Island is hier wel een rijke vegetatie. Je waant je af en toe in een jungle.

Ook beklommen we een oude vulkaan, waar in de krater een helder blauw meertje was ontstaan. Na ongeveer twee en een half uur kwamen we bij Lake Rotomahana, waar we op een boot stapte om rondgevaren te worden over een heel groot kratermeer. Aan de rand van dit meer staat Mount Tarawera, de vulkaan die verantwoordelijk is voor het ontstaan van dit landschap. De vulkaan is niet meer actief. De laatste uitbarsting was in 1886. We voelden ons hier dus veel meer op ons gemak dan op White Island.

Na Waimangu zijn we nog even naar Rotorua gereden, de grootste stad in de omgeving. Dit was wel erg toeristisch, dus na het eten van een broodje zijn we doorgereden naar onze B&B, dezelfde als gisteren.

Morgen bezoeken we Waiotaupo, een park met allemaal geisers en dan rijden we door naar Lake Taupo, waar we de komende dagen zullen verblijven.

X Es en Died

• 07 Januari 2011 - 07:08

Rianne Wassens:

Wat een gafe foto's. Wat een super ervaring! Het is echt prachtig. Bastiaan vond de foto met die dolfijnen echt heel gaaf :)

• 07 Januari 2011 - 07:53

Ellen Geleijnse:

Goedenmorgen!!!! Ik heb er maar even een bakkie koffie bij gepakt wat een leuke verhalen zeg.Deze reis kan nu al niet meer stuk.En dan die heerlijke themperatuur geweldig.Ik blijf jullie volgen geniet er maar van en blijven schrijven dan genieten wij mee.
    groetjes uit druilerig s-Gravenzande

• 07 Januari 2011 - 08:40

Han:

Ha collega (ex :() hihi..
    Wat ziet het er allemaal super cool uit teg, wat zullen jullie genieten samen! Ik blijf jullie volgen!
    Veel plezier en genietse!!
    X uit het natte Holland!

• 07 Januari 2011 - 09:11

Ben En Nien:

onze laatste vakantie dag zit er bijna op snik snik
    ik moet zeggen het is ook een hele ervaring de regen slaat op je kop als een kater na een veels te gezellig feestje we hebben hier veel auto's en meeuwen gezien en zijn bijna aangevallen door een mus!!! en verder een cursus gevolgt hoe maak ik mn huis in 1 dag bling bling
    het ziet er bij jullie in ieder geval ook goed uit hahahaha
    heeij essie zijn dat die nieuwe maskertjes voor een gezond en soepel sinaasappelhuidje (had je ook best aan nien kunnen geven) hihi
    geniet er nog maar flink van gr ben en nien

• 07 Januari 2011 - 10:02

Mama:

Geweldig, wat maken jullie veel mee. En: "Wat een kleuren .........."

• 07 Januari 2011 - 10:08

Moeder Tan:

Schitterend, wat is die natuur daar mooi. Op de kaart volg ik jullie route. Vooral die vallei die mooi groen is lijkt me mooi. En inderdaad charming die maskertjes. En dat mooie huidje krijg je zeker van de zwavel????

• 07 Januari 2011 - 11:07

Eeffie:

Wat een leuk verhaal zeg, moest hard lachen om de zin: roken onze kleren als die van Teus op oudejaarsavond!
    Wat vervelend dat Died zeeziek was.. maar wel weer mooie plaatjes. wat fijn dat jullie zo genieten.
    Es, gisteren verveelde ik me zo, en wilde nieuwe plantjes kopen.. Wie moet ik niet weer bellen om met me mee te gaan!? HIHIH
    Veel plezier ...

• 07 Januari 2011 - 11:23

Jessica:

Waar ben jij dan????
    Lekker genieten zeker!!

xxx
    Mij en Christiaan (apo Monster)

• 07 Januari 2011 - 15:53

Bea:

Wat een geweldige verhalen en supergave foto's!!
    Erg leuk om jullie zo een beetje te volgen..
    Wat zullen jullie genieten!

• 07 Januari 2011 - 16:22

Katiooohooo!:

Even over de foto's ; tandjes is altijd goed ! ;) . Verder natuurlijk helemaal niet erg al die leuke verhalen als wij in de stinkregen zitten en ik weer eens moet bobben omdat ik JOUW auto heb ! ;) Oh-oh, rot leven heb ik hier zeg. Ik denk dat ik maar overvlieg naar NZ en Aussie. Dus let goed op de surfchicks, miss zit ik er wel tussen ! :P

• 07 Januari 2011 - 22:17

Lida:

wat maken jullie in korte tijd veel mee zeg,slapen jullie er snachts nog wel van?leuk verhaal op die woeste zee,heeft died daar de dolfijnen nog gevoerd of viel dat wel mee?
    geniet er lekker van,
    lida

• 09 Januari 2011 - 10:23

Alette:

Lieve Es en Died: klinkt allemaal heerlijk en avontuurlijk. Vooral het feit, dat je de tijd aan jezelf hebt en dat dat nog lang niet is afgelopen! Geniet ervan, groeten aan Hans en Nienke en ik blijf jullie volgen. Liefs, Alette.